Pája & Tom: Indiánská svatba na louce

Představte si nádhernou zelenou louku uprostřed lesů, kde není vůbec nic. Stín, voda, elektřinaa a ni záchody… Prostě nic. A přesto na tom místě chcete mít svatbu? Žádný problém, i s tímhle si umíme poradit! Pája a Tom měli svatbu už v září 2020, ale k sepsání reportu jsme se dostaly až teď (pardon, Lůca rodila a Marťa převzala celé WF…). Původně se měli brát kousek od Prahy, ale měsíc před termínem svatby jsme to musely celé přeorganizovat a byla z toho svatba u Plzně. Zase jsme to stihly v šibeničním termínu! 😀 Ale jak už o nás víte, my se jen tak něčeho nezalekneme. Challenge accepted! 😀 

Co si nepřivezete, to nemáte

Svatba na louce znamená místo absolutně bez zázemí, kam se musí všechno dovézt. A teď nejde jenom o jídlo, nábytek a dekorace, to je brnkačka. Tentokrát jsme totiž musely zajistit i to, co většinou máme bez přemýšlení po ruce:

  • vodu – dostatečné množství na pití, na mytí, pro potřeby cateringu
  • elektřinu – generátor, který nehlučí a utáhne osvětlení, lednice a další spotřebiče cateringu i ozvučení kapely
  • toalety – kadibudky se naštěstí dají pronajmout 😀
  • zázemí pro personál – na přípravu jídla, ale i místo, kam schovat, co má zůstat neviděné
  • ubytování pro hosty – táborové stany s podsadou to jistí
indiánská svatba na louce

Připraveni na nepředvídatelné

Při přípravách svatby v přírodě, daleko od lidí, musíme vždycky počítat úplně se vším, co by nás mohlo potrápit, zpravidla v tu nejméně vhodnou chvíli.
V první řadě jde o povolení od majitelů a od obce, že tam svatbu můžete uspořádat a pak už jen zařídit počasí 😀 Pro Páju a Toma jsme připravily suchou i mokrou variantu – prostorný beduínský stan poskytl v horkém počasí příjemný stín a kdyby přišel déšť, všichni hosté by se pod ním v pohodě schovali. Sweet bar jsme umístily pod stříšku do stánku pro trhovce a dětský koutek jsme vytvořily ve stylovém týpíčku, které se k indiánské tematice parádně hodí. 🙂

! Důležité: Máte-li svatbu v lese, na louce nebo prostě kdekoliv v přírodě, nezapomeňte na repelent. Vážně, věřte nám! 😀

Svatba ohleduplná k přírodě

Jistě víte, že nám záleží na životním prostředí a pojmy jako udržitelnost a zero waste jsou nám velice blízké. Takže veledůležitým bodem našeho plánování svatby na zelené louce byl i závěrečný úklid. Daly jsme si s naším týmem HODNĚ záležet, aby po našem odjezdu na místě nezůstalo absolutně nic a louka vypadala stejně jako před svatbou, ne-li líp. 

svatba na louce

Svatba pro dva božany

Pája a Tom si nás našli úplnou náhodou – chtěli od nás konzultaci, poradit se nad některými věcmi. Nicméně když jsem s nimi já (Marťa) byla na rande, nemohli jsme se jen tak rozloučit, nešlo to a bylo to vzájemné. Jejich příběh mě chytnul za srdce a oni už nechtěli svatbu jinak než pod naší taktovkou.

Malinká, roztomilá a srdečná nevěsta Pája s ohromným potetovaným hipsterem ženichem Tomem a tématem indiánské svatby na louce – to prostě zní přesně jako naše vzorová svatba 😀 Navíc přípravy byly opravdu velmi náročné, ale těm dvěma bychom snesly i modré z nebe. Svatba Páji a Toma pro nás byla srdcovka, neskutečně jsme si ji s nimi užili a mrzí nás, že se to nedá opakovat aspoň jednou ročně. Takhle s odstupem téměř jednoho celého roku – děcka, stýská se nám po Vás!

Foto: Tez photo

Mohlo by Vás dále zajímat