Péťa & Peťa : Svatba na horách a v kruhu

Péťa a Peťa – dvě nejčistší duše, které jsme kdy potkaly! Ani nevíme, jak u jejich svatby začít… Byla jednoduše úplně ve všem jiná a výjimečná.

Ve správný čas na správném místě

Vše začalo, když nám Péťa poslala krásný email, kde nás žádala o pomoc se svatbou na horách. Bohužel se trefili do termínu, který už jsme neměly volný, proto jsem jim na schůzku (tentokrát bez Lucky) šla vysvětlit, jak to s námi je. Přesto, když mě po dvou proklábosených hodinách společného vymýšlení alternativ a řešení na tomto našem prvním rande oba objali (naráz!), nešlo už jim utéct, získali si mě a začali jsme plánovat jejich svatbu.

Vymýšleli jsme společně jak v Jeseníku na horách uspořádat komunitní svatbu postavenou na principu lásky, upřímnosti a lidské sdílnosti, která bude odrážet je a zároveň ty, kteří jsou pro ně tak důležití. Ono se to může zdát jako velké svatební klišé, v jejich případě to ale přesně odrazilo jejich podstatu a hodnoty.

svatba na horách

Obřad v kruhu, protože v kruhu jsme si všichni rovni

Obřad se konal uprostřed divokých luk a polí, ve vysoké trávě vysekané do kruhu a byl jedním z těch, které mají úplně jinou váhu. Neměl totiž jen potvrdit to, že jsou Péťa a Peťa už oficiálně manželi, ale hlavně před celým světem stvrdit, jakou povahu jejich vztah má a k čemu se společně zavazují ve všech rovinách. Možná to bylo tím místem, sliby, které řekli společně sobě i svým blízkým, proslovy všech, kteří jim je u obřadu chtěli říct, nebo možná tím, že ve chvíli, kdy si řekli ANO, začalo magicky pršet, ale tahle svatba v nás ještě dlouho zůstane! Byla totiž připomínkou toho, jak moc lásky mezi námi lidmi je a jak moc hluboká je práce, kterou s Luckou děláme a proč ji tak milujeme.

Svatba na horách

Za fotografie děkujeme Eli K

Peťata, Svatba (opravdu s velkým S!), kterou jsme s Vámi mohly prožít, v nás budí spoustu optimismu, protože lidi jako Vy dělají tenhle svět jednoduše lepší a navíc k tomu motivují všechny kolem sebe!

S láskou, Vaše Marťa

Mohlo by Vás dále zajímat