Soňa & James: Hipsterská svatba v Městské knihovně

Soňa, James a jejich svatba je pro nás doteď obrovsky žhavé téma! Celý náš společný příběh je vlastně taková lovestory mezi plněním snů a odpověďmi typu „nejde to“. Tenhle pár je jedním z těch nekreativnějších, který jsme kdy potkaly. Proto tak nás trochu zabolela klasická verze jejich svatby (svatby v hotelu a obřad na Staroměstské radnici), se kterou už se pomalu smiřovali, než nás oslovili.

Jejich původní představa o svatbě byla plná skvělých nápadů, které jim ale pokaždé někdo zarazil. Tak už tomu většinou tak bývá. Něco si vysníte a při plánování zjistíte, že vám stále někdo hází klacky pod nohy. S námi to tak ale rozhodně není. NE, pro nás není odpověď.

Svatební agentura Praha - Soňa a James

Klasická svatba v centru Prahy? S námi NE!

Když jsme se poprvé sešli na kafe, Soňa s Jamesem nám řekli, že přijede velká část Jamesovy rodiny ze Spojeného Království a je pro ně tedy velmi důležité ukázat jim Prahu, kde oba žijí. Vlastně to měla být taková ta typická svatba v Praze. Měli domluvený obřad na radnici v pravé poledne, oběd s rodinou v jednom pražském luxusním hotelu a plánovali procházku po Praze na místo dalšího dění. Za nás celý tenhle plán zněl jako spousta přesunů, spousta chaosu a představa o pohodové svatbě oproti původní představě byla tatam.

Svatební agentura Praha - Soňa a James

Ve chvíli, kdy nám řekli o tom, že si moc přáli mít obřad v knihovně, bylo rozhodnuto. Působilo to na nás celé, jako modelový příklad naší Svatební Revoluce. Krásné představy, přání a sny o dokonalé svatbě, které si chcete realizovat a jakmile se dáte do plánování, nejde to. Pokaždé vám někdo řekne, že takhle se to nedělá nebo je to standardně úplně jinak a navíc u toho na vás koukají jako na nějaké blázny. Jakože tomu vlastně vůbec nerozumíte. A je vymalováno, protože nevíte, že to (skoro) vždycky jde nějak zařídit.

Chceme vám plnit tyhle vaše „bláznivé“ představy a maximálně vás v nich podporovat.  Takže s klasickou svatbou pro Soňu a Jamese jsme se jen tak nemohly smířit, zvlášť když z toho oni sami byli tolik smutní. Jejich sen o svatbě v knihovně jsme jim chtěly splnit! Takže jsme si poslechly znova, co mají rádi, otočily celý koncept naruby a ve výsledku jsme dodržely zadání 😉

Jedinečný obřad v Městské knihovně

Tak jsme se do toho daly. Zařídit povolení na obřad v knihovně se zprvu zdálo nemožné, od všech ostatních knihoven jsme slyšely jednoznačné „ne“, ale jakmile jsme se spojily s vedením Městské knihovny a vysvětlily jim, jak je pro naše snoubence výjimečná událost, štěstí se na nás usmálo. Nebylo to samozřejmě vůbec jednoduché a nebudeme vás zatěžovat všemi těmi neřešitelnými patáliemi, ale důležité je, že se po delší době zadařilo 🙂 Tímto ještě jednou děkujeme vedení knihovny!

Svatební agentura Praha - Soňa a James

Oslava v hipsterském hotelu

Další významný bod, který jsme řešily bylo místo oběda a místo oslavy. Původní dvě místa – hotel na oběd s nejbližší rodinou a klubovna na pozdější oslavu – se nám zdála jako poměrně nešťastné řešení. A to jak z hlediska dalších nákladů na dekorace, tak zvýšení celkových nákladů o další lokaci, tak především dalšího přesunu pro hosty. Zachovaly jsme pro ně tedy hotel, ale pojaly to jinak – blíž povaze Soni s Jamesem – hipstersky, odvážně a hlavně pohodově. Navrhly jsme jim náš oblíbený hotel Mama Shelter, který všemu tomu odpovídá a vyklidněná multikulturní atmosféra je v něm nakažlivá!

Projížďka historickou tramvají

Posledním bodem, který nemáme na svatbách moc rády, jsou zbytečně dlouhé přesuny. Novomanželé ale trvali na tom, že Praha stojí za to ukázat zahraničním hostům, a proto přišli se skvělým kompromisem – přesunout se můžeme historickou tramvají, protože James miluje tramvaje. Byl to super bod programu, který všichni ocenili, zbytečně se neunavili a zároveň za chvilku viděli opravdu pořádný kus Prahy.

Svatební agentura Praha - Soňa a James

Kombinace pro ně jako stvořená

Když už byly postavené pevné základy v podobě hlavních bodů programu, pracovaly jsme na vytvoření atmosféry. Koncept, který minimalisticky propojí všechny části dohromady – copywriterku Soňu, herce Jamese, obřad v knihovně, minimalismus, romantiku, pohodu a neotřelost. Tak jsme došly k tomu, že motiv knih, textů a příběhů by se měl prolínat celou svatbou. V kombinaci s jednoduchou minimalistickou zelenou květinovou výzdobou a bláznivým prostředím Mama Shelteru vše perfektně fungovalo. 

Co je naprostý originál? Přece Vy dva!

Už jsme to psaly stokrát, a říkáme to znovu – nebojte se a ani ty nejbláznivější nápady hned nezahazujte – pokud to jde, najdeme způsob, jak je pro vás zrealizovat. Každý pár chce originální svatbu, ale jak originální? Začněte tím, čím jste originální/odlišní vy dva a pak to plánování už půjde samo. My milujeme svatby, které vás dva odráží a snažíme se vždycky udělat všechno, co vám na očích vidíme, aby pro vás byl ten váš den dokonalý. 

Foto v článku: Bára Bistiak

Mohlo by Vás dále zajímat