Top Svatební hry

Nalijme si čistého vína! To, co od nás v dnešním článku očekáváte, jsou tipy na svatební hry a možná nejen to. Zkrátka tipy na to něco, co Vám a Vašim svatebním hostům zajistí ten nejvíc nezapomenutelný den na světě. Je toho hodně, co se na svatbách hraje, ale zkrátka jste to viděli na každé druhé svatbě a chtěli byste něco víc originálního? My máme nápadů na rozdávání a o některé se s Vámi rády podělíme. 😉

Svatební agentura Praha - Svatební hry

Zábavné stanice

Geniální nenucenou a neorganizovanou zábavou je za nás do programu svatby mimo svatební hry přinést také pár koutků a zón. Několik takových organických stanovišť, kde se Vaši hosté seznámí, nejsou nuceni něco vymýšlet či v něčem soutěžit. Zkrátka namísto organizovaného nástupu a společné činnosti je nechte jen relaxovat, užívat si Váš den a být sami sebou😃

Za nás jsou top zóny například foto koutek, kde se tvoří úžasné vzpomínky a občas se hosté i pobaví. Další zónou může být lounge nebo piknik, kde si hosté v klidu popovídají, odpočinou, seznámí a napapají. No a například pro pány je tu také whiskey zóna, kde si, jak už je patrné z názvu, vychutnají sklenku něčeho lahodného s doutníčkem. A pro nejmenší i pro ty největší můžete do svatby zakomponovat i zahradní hry: fotbálek, pingpong, petanque nebo třeba mega jengu. Skvělým zdrojem svatební zábavy jsou například i hry na svatbu, které se nebojte oslovit, a zahradní zábava je vyřízena.

Svatební agentura Praha - Svatební hry

Seznamovací hra aneb Kdo je Kdo

Seznamovací hra tohoto typu slouží jako nepřímé poznání všech hostů vzájemně. A to i dost zábavnou formou. Příprava je to na grafiku sice trochu náročnější, ale bude to stát opravdu za to. A těm méně upovídaným hostům tak ušetříte mnoho stresu ze seznamování. 😃

Jednoduše poprosíte všechny své hosty o jejich zřetelné fotky a vytvoříte si z těchto fotek takové polaroidové obrázky. Vylepšíte je buď jménem daného hosta nebo i vyšperkujete krátkým popiskem. Nemusíte se držet pouze faktů o svých blízkých, můžete vytáhnout i něco netypického, zábavného a seznamovací hru máte na světě. 😉

Jakub – ženichův nejlepší kamarád. Vášnivý rybář a odborník na luštění křížovek.”

Organizované hry

Hry, které už potřebují pozornost více hostů najednou, pro Vás máme rovnou tři!!! Dvě, které si můžete zahrát během dne, a jednu, která se hodí spíše na večer.

To, že potřebují větší pozornost a organizaci, je důležité si uvědomit hned na začátku, ještě před samotným plánováním her. Takové hry se totiž nehodí na každý typ svatby. To, že jste danou hru viděli u někoho jiného a hosté se bavili, totiž neznamená, že se budou bavit i ti Vaši… Organizované hry jsou vhodné spíše pro skupiny hostů, kde se lidé dobře znají, nebo jim nevadí, že jsou středem pozornosti a občas se i trochu ztrapní.

"Co se opravdu nehodí na žádnou svatbu, je za mě tombola... Prosím, vážně se jí vyhněte. 😀 Je to úplný zabiják zábavy..."
Svatební koordinátorka praha Marta
Marťa

Hry před setměním

První hra je spíše pro nevěstu s ženichem, kteří při první svatební hře zapojí opravdu hodně mozkových buněk. Zapojit se mohou i děti, a právě proto je za nás dobré jí hrát ještě před setměním.

Tato hra je naše opravdu moc oblíbená a doporučujeme její přípravu svěřit svědkům nebo družičkám. Nevěsta s ženichem by totiž o této hře měli vědět co nejméně. Svatební hra „Jak znáte své hosty“ totiž opravdu prověří to, koho si hrdličky na svou svatbu vlastně pozvaly. 🤩

Pověřená osoba si připraví otázky typu: Všichni, kdo mají psa. Ten, kdo má děti. Ten, kdo bydlí mimo Prahu. Ten, kdo někdy viděl ženicha … No… pikantnost otázek bude zcela na Vás. 😉

Každopádně tyto otázky se všem hostům ukazují tak, aby je nevěsta s ženichem neviděli. Když se ukáže například otázka „Ten, kdo má psa“, stoupnou si ti hosté, kteří pejska doma mají. Na nevěstě s ženichem už jen v tuto chvilku bude, aby přišli na to, co jejich svatební hosty spojuje. 

Druhou před-setměňovou hrou, kam se opět mohou zapojit nejmenší i největší, je hon na donuty. Opatrně! Pro některé hosty to může být trochu výstup z komfortní zóny, a tak své hosty nenuťte. 

Donuty jsou ve své podstatně neuvěřitelně jednoduché. Na strom, tyč, okap, no prostě kamkoliv, co je ve vzduchu, se zavěsí donuty na provázek. Každý hráč má jeden zavěšený donut a při odstartování musí donut bez pomoci rukou co nejrychleji sníst. Kdo svůj donut zblajzne jako první, vyhrál!

Svatební agentura Praha - Svatební hry

Hry po setmění

Poslední hra, která opravdu prožene všechny zúčastněné, se na rozdíl od her předchozích týká opravdu jen Vašich hostů. Stačí Vám na to pouze 13 velmi aktivních a klidně již mírně veselých hostů a 12 židlí. A právě proto, že je zajímavější ji hrát už trochu v náladě, se hodí až do pozdních hodin. 😃 Tuhle svatební hru si troufáme říct známe všichni již od útlého věku, jen tedy dostala trochu svatebního kabátku.

Klasická hra „Židličkovaná“ tady obsahuje i pár bonusů, a tak z ní vznikl Rok s Novomanželi. Všech třináct hráčů dostane například úkol „přinést co nejrychleji lžičku“. Během plnění úkolu se odebere jedna židle, a kdo své místo nestihne, vypadává. Kdo vypadne jako první, dostává úkol LEDEN. 😃 Ten může být například „Vzít novomanžele na túru do hor“. Kdo vypadne jako druhý, dostává úkol ÚNOR. A tak dále, a tak dále…

Úkoly můžete vymyslet zcela podle sebe, záleží na tom, co byste se svými hosty rádi jako novomanželé podnikli. Obrovské plus této hry totiž je, že se se svými hosty budete stýkat i pravidelně po svatbě. A máte také nějak na každý měsíc v následujícím roce „něco v plánu“😃

Tipy na úkoly na svatbě:

  • přinést čtvereček toaletního papíru
  • přinést cizí botu
  • udělat 30 dřepů s výskokem
  • přinést podprsenku nebo trenky někoho jiného
  • dolít někomu skleničku vína
  • přinést cokoli zeleného 
  • selfie s mamkou nevěsty nebo ženicha

Hry k tanci

Hry k tanci jsou za nás takovým příjemným zpestřením také po setmění. Je jedno, zda jste tanečníci dobří, nebo máte obě nohy levé, taková taneční hra totiž zapojí mnohem víc hostů než tanec samotný. A kdo ví, třeba pak s Vámi zůstanou na tančením parketu až do rána. 🤩

  • Například hra s nafukovacím balónkem. Utvoří se taneční dvojice a jeden z páru má k noze přivázaný nafouknutý balónek. Úkolem všech zúčastněných je zneškodnit balonky ostatních párů. Vítězí ten z párů, kterému zůstane balonek jako poslední. 
  • Každý pár dostane kulaté ovoce, které musí držet svými čely a nedotýkat se ho rukama. Vítězí ten pár, který zvládne ovoce udržet nejdéle. 
  • Obdobou jedné z již zmíněných her může být i klasický tanec se židlemi, kde páry tančí dokola kolem menšího počtu židlí, než je párů. Jakmile přestane hrát hudba, páry musí obsadit volné židle. Postupně židle ubývají a s tím i páry, které se včas neposadí. Vítězí poslední usazený pár.
Malá rada! Většinu organizací her nechte na svědkyni nebo družičkách. O tohle se opravdu Vy jako nevěsta nebo ženich nemusíte starat! ❤️
Svatební koordinátorka praha Lucka
Lucka

Svatební hry pro nejmenší

Dospěláci už se baví dost, ale Vaše ratolesti by se rády přidaly? 😅 Zkuste jim připravit malého svatebního průvodce, nebo jak říkáme my, špiónskou misi. Malý špión od Vás dostane vytištěnou pomyslnou knížku, kde bude mít vypsané úkoly nejrůznějších typů. Vymalovat obrázek obřadu, najít skrze bludiště cestu pro ženicha k nevěstě nebo vyplnit si vlastní vizi o svatbě. Výběr úkolů je opět zcela na Vás, záležet bude taky na věku dětí, které se svatby zúčastní. 

Celou misi můžete i vyšperkovat jednorázovým foťáčkem. Špióni tak mohou mít za úkol například nafotit galerii zajímavých věcí na svatbě. Fotit mohou: nejmladšího hosta na svatbě, červené auto, svatební kytici, dort nebo někoho, kdo udělá legrační obličej. 

Na závěr moc doufáme, že se Vám našich pár tipů líbilo, že některou ze svatebních her na své svatbě využijete nebo jste se aspoň lehce inspirovali. Ať už jedno nebo druhé, věříme, že si svou svatbu užijete na 100 %, a to i Vaši hosté. Tvořte vzpomínky a zážitky a rozjeďte to na plný plyn! 

S láskou Lucka, Marťa, a celý WF tým ❤️

Mohlo by Vás dále zajímat