Co dát jako svatební dar novomanželům?

Jedna z prvních myšlenek, která Vám prolétla hlavou v momentě, co jste do rukou dostali pozvánku na svatbu určitě bylo, že nemáte co na sebe. Druhá myšlenka je mnohdy ještě větší strašák a to Jaký vhodný dárek dát novomanželům? Věřte, že nezáleží na tom, zda jste maminka, bratr, děda, kolegyně nebo nejlepší kamarád. Každý se s touto otázkou pere po svém. Tak snad Vám ty noční můry zažene pár našich wedding factořích tipů 🙂

Svatební agentura Praha - Madli a Honza

Jakým dárkem novomanžele určitě neurazíte?

Pokud si lámete otázku, co novomanželé opravdu ocení, jste tady správně. Berte ovšem v potaz, že co člověk, to milion chutí, a proto přistupujte i k těmto tipům s rezervou. Pouze jako odrazový můstek pro ten Váš pravý výběr.

Tím úplně nejčastějším, a ve valné většině i nejvděčnějším dárkem, je „kouzelná obálka“. Obálka je v tuto chvíli spíš pracovní název, protože od tohoto nápadu Vás právě teď chceme oprostit a dáme Vám pár božích tipů na to, jak neotřele těch pár drobných předat.

Jak předat peníze, jinak než v obálce?

  • Prvním typem je origami, které můžete složit například i do něčeho v tématu svatby, do tvaru oblíbeného zvířátka novomanželů nebo do tvaru písmen, například iniciálů nevěsty a ženicha.
  • Dalším typem, může být například schování peněz pod bonboniéru, nebo pod paletu čajů. Záleží, co mají Vaši blízcí rádi.
  • Skvělým dárkem může být i strom peněz – tj. zavěšení peněz na květinu, nebo stromek. 
"Třeba Martě jsme na její svatbu dali globus naplněný penězi. Protože celá svatba se nesla v duchu cestování. A tyhle dárky 2v1 mám moc ráda." 🙂
Lucie Říčařová - Kontakt - Svatební agentura Wedding Factory
Lucka

Jak moc tučné prasátko rozbít?

Pokud se nepleteme, rádi byste také věděli, jaká hodnota by se tak ve vašem originálním díle měla objevit. Je důležité si uvědomit, kde se svatba odehrává, jestli na vlastní zahradě, nebo v luxusním hotelu. Je také rozdíl, jestli za Vás snoubenci platí první poslední, nebo si na svatbě žijete tak nějak z vlastní kapsy. Když si přeberete všechny tyto faktory a uděláte krásný průměr, myslíme si, že nikoho neurazíte 1000,- a naopak nepřekvapíte 5000,- za osobu. Tato částka se tak nějak dá očekávat. Ovšem jak jsme zmínily, berte v potaz to, kdo co už zaplatil a jestli dáváte pouze částku, která pokryje výdaje za Vaše ubytování a pohoštění, nebo jim i chcete dát dar do jejich společného život.

Svatební agentura Praha - Madli a Honza

Co dalšího darovat, mimo peněz?

Mimo finančních dárků ale doporučujeme k „obálce“ přihodit ještě něco dalšího. A to dárek, který bychom i my, rády dostaly.

Pokud jste kreativci, něco vyrobte. O tom se rozepíšeme níže, pokud byste raději něco koupili, tak mrkněte zde:

  • Takový posvatební odpočinek a relax v novém povlečení, by si zasloužil každý z nás. Pokoukněte tedy po něčem luxusnějším, ať mají Vaši blízcí krásné, společné sny.
  • Můžete také darovat originální svatební dárek v podobě stříbrné květiny. Tyto květiny jsou nejen krásné a okouzlující, ale můžete se z jejich krásy těšit navždy, protože vydrží věčně.
  • Nový společný život zútulní i kvalitní vonné vosky a svíčky od značky Bylinko Kráska, kterou jsme si díky kombinaci bylinek moc oblíbily.
  • Nebo například naprosto skvělé spojení designu, přírodních materiálů a řemesla od YellowCandles, kteří představují minimalistické vysoké i nízké svíčky z včelího vosku.

Pro domácí kutily

Pokud byste snoubencům rádi něco vlastnoručně vyrobili, můžete začít u poukázkové knížky, kde se může objevit například celodenní nákupy s Vámi, večeře v oblíbené restauraci s Vámi, atd.

Dalšími praktickými i stylovými dárky mohou být šperky, originální nádobí do domácnosti, zážitek, nebo vzpomínka na svatební den, kterou vytvoříte společně se všemi hosty přímo na svatbě. Řeč je například o velké podpisové tabuli, nebo například vytvoření rodokmenu ze dřeva či kovu obou rodin snoubenců.

"Poukázkové knížky mám ve velké oblibě. Třeba Lucce jsem teď dala jednu takovou knížku k Vánocům a měla v ní kupóny na hlídání Matýska. Podle jejích reakcí to byl ten dárek, který překoná všechny peněžní." 😀
Martina Hervy - Kontakt - Svatební agentura Wedding Factory
Marťa

Ať už z našich tipů vyberete cokoliv, nebo se budete pouze inspirovat, věříme, že uděláte novomanželům velkou radost a všichni si svatební den užijete na tisíc procent.

Vaše Marťa, Lucka a celý WF tým 🙂

You might also be interested in