Karanténa a plánování svatby

Pokud vás čeká svatba a vy zatím myslíte jen na to, zda ji přesunout nebo plánovat dál, nezoufejte. Kdy celá tahle situace skončí, vám sice nepovíme, ale poradíme, jak využít času k tomu, abyste se na budoucí svatbu co nejlépe připravili a prožili ji v klidu. Ať už budete svatbu posouvat nebo ji mít v termínu, věřte, že tenhle využitý čas se vám bude tak jako tak moc hodit 🙂 A proto pro vás máme pár tipů, co si můžete připravit na svatbu když jste (jsme) zavření doma.

Vyrobte si dárečky pro hosty

Z praxe víme, že dárečky jsou úkol, který si rádi necháváte pro sebe. Nicméně právě kvůli předsvatebnímu kolotoči je vymýšlíte/vyrábíte až na poslední chvíli. Začněte už teď s přípravou dárečků a výslužek, co se nezkazí. Třeba s lahvinkou vína, na kterou si připravíte vlastní etiketu, nějakou handmade pozornost – velké oblibě se těší například speciální mýdla. Nebo sestavte větší dárkové krabičky pro svědky, maminky a další důležité osoby.

Většina eshopů funguje bez přerušení, je proto super podívat se po tom, co budete chtít svým hostům dát a už teď si to pořídit. Odpadnou vám pak stresy s nedostatkem času těsně před svatbou a využijete volné večery kreativně.

Svatební vína

Foto: Marcelka Bartůšková

Častěji cvičte jak tělo, tak obličej

Občas se nám nevěsty svěří s tím, že chtějí před svatbou zhubnout nebo začít cvičit. Taky (i z vlastní zkušenosti) můžeme potvrdit, že se to téměř nikdy nikomu nepovede 😀 Je toho prostě před svatbou moc. Máte teď tedy ideální příležitost, najít si fajn domácí kurzy cvičení, kterých je na internetu spousta. 

FaceYoga
Cvičit můžete ale i obličej a tím odstranit nějaké vrásky. Asi nejúčinnější způsob vyhlazení obličeje před svatbou je začít s návykem na obličejovou jógu. A je to mnohem účinnější než drahá kosmetika. V tomhle nelehkém období moc doporučujeme super kurz „21dní pro krásu“ od Kačky Pelcové alias JogaManiak.cz , protože výsledky jsou neuvěřitelné a u cvičení se od srdce zasmějete.

A protože jí cvičíme samy a je to fakt skvělý – domluvily jsme vám na celý online kurz slevu s kódem „WEDDINGFACTORY25“. Takže ji vyzkoušejte a pošlete nám nějaké fotky vašich xichtů, na oplátku Vám je pošleme taky. Ať se zasmějete 🙂 Smích totiž léčí!

Svatební agentura Praha - FaceYoga

Foto: JogaManiak.cz

Vyzkoušejte nové recepty do sweetbaru

Skoro každá nevěsta nám říká, že chce ona sama nebo někdo z rodiny na svatbu něco upéct. Dopadá to podobně, jak s předsvatební dietou – s blížící se svatbou ubývá času a tak se k pečení nikdy nedostanete. Což je škoda – dá se z toho udělat super dámská předsvatební jízda. Když teď máte čas, zkuste si sladkosti nanečisto a vylaďte recepty k dokonalosti.

sweetbar

Foto: Alex Hrašková

Vylaďte harmonogram a zábavu

Máte ideální příležitost na rozmyšlení všeho, co na svatbě chcete dělat a poskládat to dohromady. Pokud si nevíte rady, ozvěte se nám na Skypovou konzultaci – rády vám s harmonogramem pomůžeme a vyladíme jej k dokonalosti 😉

Promyslete množství jídla a pití

Čeho je moc a čeho zase málo? Bude všeho dost? Nebudeme pak něco zbytečně vyhazovat? Podle harmonogramu, počtu a skladby hostů je super se zamyslet nad tím, kolik jídla je vlastně tak akorát. Zkuste si zvážit nějaké Vaše porce jídla, pro představu to také pomůže a zkontrolujte si gramážově navrhované menu od cateringu/restaurace.

Dále, pokud si zajišťujete vlastní nápoje, v klidu si sepište, kdo je z vašich hostů pivař a kdo naopak pije víno. To Vám při počítání, kolik alkoholu budete potřebovat, také pomůže.

raut na svatbu

Dodělejte zasedací pořádek

Jeden z úkolů. který zabírá nejvíce času. Uvědomit si, jaká je kapacita stolů v lokaci a dispozice prostor. Kolik stolů mám k dispozici a jak velké skupiny lidí k nim mám posadit? Všechno si nejlépe rozkreslete, vezměte si seznam hostů seřazený podle důležitosti a začněte přiřazovat jména k jednotlivým stolům. Je to úkol, který vám může zabrat i několik večerů.

Foto: PufCreatif

Pro odlehčení - naše předsevzetí při práci doma

A abychom vás v těch domácích přípravách nenechaly, přidáme – trochu s nadsázkou – to, co bychom chtěly v karanténě udělat my, abychom to po tom velkém „propuštění“ všechno zmákly 🙂

  • Naučíme se psát všemi 10ti
    • abychom zvládly odepsat co nejrychleji na všechny maily až nám to domácí vězení všem skončí 🙂
  • Uděláme si online kurz rétoriky
    • abychom vás případně mohly symbolicky oddat, protože bude ještě větší poptávka po oddávajícím
  • Zlepšíme si fyzičku
    • abychom to v sezóně po tomto „ležení na gauči“ uběhaly 😀
  • Zaškolíme nové členy týmu 
    • Už nevíme coby, tak naučíme naše mazlíky novým psím kouskům 😀
    • Marti Pixel jako úklidová četa, Lucky Rico jako hudebník k obřadu
Na tohle téma jsme na našem Instagramu vytvořily speciální sekci ve výběrech, tak se mrkněte jestli Vás to zajímá 🙂

A na závěr

Udělejte si check list toho, co Vám ještě chybí zařídit a můžete položky postupně odškrtávat. Je fajn si také sepsat seznam, co si na svatbu všechno sbalit a co je třeba udělat den před svatbou a den po ní. Potom toho bude tolik, že byste na něco mohli zapomenout a jet podle připraveného seznamu je mnohem jednodušší 🙂

Nedělejte v současné situaci unáhlená rozhodnutí a svatby zbytečně nerušte, pokud to není nezbytně nutné. Počkejte do nejzazšího termínu a všechno do té doby promyslete s čistou hlavou. 

Věříme, že svatby budou, a i ty přesunuté budou ještě o to lepší – to čekání přidává grády 🙂 Držte se a nestresujte se!  Láska přece vždycky vyhrává. 

Vaše Lucka a Marťa 

Mohlo by Vás dále zajímat