Nezapomenutelná rozlučka se svobodou

I když se o nás veřejně ví, že nejsme zastánkyně tradic, rozlučka se svobodou je předsvatební tradice, které fandíme hodně 🙂 A i když se často nese v duchu alkoholu a divoký párty, ne nutně to musí znamenat že ta Vaše rozlučka, nebo ta co chystáte, musí být přesně taková. Rozlučka se svobodou je za nás moc hezká příležitost, jak dopřát nevěstě její vysněnej den, nechat jí si před svatbou odpočinout a užít si to všechno „mezi svýma“ 🙂

Protože už jsme pár rozluček zažily / naplánovaly / pomáhaly s nimi, mrkneme se dneska na zoubek tomu, jaká může rozlučka být a co se na ní dá dělat – mimo striptéra a chlastu 🙂

Kdo by měl rozlučku naplánovat?

Rozlučku se svobodou by měl plánovat ten, kdo nevěstu opravdu zná! Je důležitý říct, že to nemusí být vždycky svědkyně. Může to být i družička, družičky, sourozenec, kteří si plánování rozlučky rozdělí na jednotlivé úkoly (co všechno má družička na starost dál, se dozvíte v našem článku Úkoly družiček). Osobně moc doporučujeme mít jednoho-dva „lídry“, kteří celou akci zastřeší, naplánují a jen to zbytku odprezentují, protože v rozlučkových skupinách moc nefunguje forma demokratickýho hlasování.

 

Pokud jste v roli toho, kdo dostal vše na starost – nikdy, ale fakt nikdy, nezapomínejte na to, že to není vaše rozlučka, ale rozlučka NEVĚSTY. To znamená =  vždycky plánujte ty aktivity, co má nevěsta ráda. Pokud je stydlivá, určitě ji nenuťte být středem pozornosti. Když je to zase naopak partygirl, neplánujte klidnou akci.

Svatební agentura Praha - rozlučka se svobodou

Dresscode & výzdoba rozlučky

Jestli dáváte rozlučce nějaký koncept, zkuste se zamyslet nad něčím originálním, v čem nepotkáte v daný den 3 další nevěsty. Za nás bychom zvolily barvy co se budou hodit (ne nutně musí být všechno v růžové s křiklavými nápisy Bride to be). S tím se pojí i blbůstky jako šerpa pro nevěstu, placky, panáky na řetízku nebo trička s nápisy. Za nás je určitě lepší pořídit něco, co unosí po rozlučce jak nevěsta, tak vy. To jsou třeba stylové náramky, župánky na den D nebo věnečky do vlasů, co si pak můžete vzít i na samotnou svatbu (pokud se to hodí, nebo třeba na fesťák – vždycky záleží na stylu). 

Co rozhodně doporučujeme pořídit jednorázové foťáky nebo polaroidy 😉 Pokud budete mít polaroid, rovnou můžete pořídit i menší album, kam můžete fotky všichni společně vlepovat a dopisovat vzkazy. Takový dárek 2v1 pro nevěstu 🙂 

Klasika ve velkým stylu - párty ve městě

Jestli víte, že je nevěsta milovnice města a přála by si velkou párty, tak do toho! Začít rozlučku pořádným brunchem, udělat si projížďku centrem, dát si dobrou večeři a pak si zatančit? To je asi nejčastější varianta rozlučky se svobodou.

U kaváren a podniků, kam se v Praze dá zajít se asi rozepisovat úplně nebudeme, ale mrkneme se na všechny doplňkový aktivity. 

Limuzína je taková klasika, co ale luxusní jachta s plavbou po Vltavě? President Yacht patří mezi naše favority a proveze vás nejen v Praze, ale třeba i na Slapech. (Doporučujeme při rezervaci zmínit kouzelnou formulku „WEDDING FACTORY“, pač jsme pro vás domluvily slevu, prezidentský servis, prosecco, atd).

Pokud budete mít v  plánu i pánský striptýz, doporučujeme booknout soukromý salonek někde v restauraci a striptéra dopředu seznámit s tím, co je nevěstě příjemný, ať nemá chudinka šok :D.

Naše oblíbená varianta striptýzu jsou noční kluby pro dámy ve stylu filmu „Bez kalhot“, kde se střídají svalnatý fešáci v tanečních vystoupení. Doporučujeme třeba Nemáš Zač nebo La Madame (kluci momentálně nefungují v klubu, ale rádi za vámi kamkoli přijedou).

Pokud si nejste jistý, jestli by nevěsta striptéra ocenila, máme pro vás vtipnou alternativu. Striptýz – nestriptýz s překvapením, u kterýho se zasmějete – zkuste přemluvit nejlepšího kamaráda nevěsty (pokud ho samozřejmě má) nebo ženichova svědka, nebo klidně ženicha samotnýho. Vůbec tady nejde o svlíkání, ale o to, že když v půlce show sundá masku někdo, koho znáte, věřte, že se nepřestanete smát až do svatby!

Svatební agentura Praha - rozlučka se svobodou

Víkendový relax s degustací

Pokud je něvěsta milovnicí přírody nebo pohody, vyražte z města pryč! A klidně na celý víkend, ať se stihnete hodit do klidu a nastolit ten pravej relax. Takový víkend v přírodě se dá pojmout několika způsoby. Klidně si můžete pronajmout nějaký krásný glampingový místečko, nebo vyjet rovnou pod stan. Vybrat můžete ale i wellness na božím místě,  kde budete mít tu správnou pohodičku. Záleží na tom, kde je vaší nevěstě fajn.

Takovou víkendovou pohodu je fajn doplnit i nějakým výletem po okolí, nebo třeba kurzem jógy, malování, vaření,…. Jednoduše se zamyslete trochu out of the box o všem, co nevěsta ráda dělá nebo by chtěla vyzkoušet. Jako příklad máme rozlučku naší nevěsty Páji. Její rozlučka byla s kompletním indiánským tématem (stejně jako její svatba) a tematicky byly doladěný i všechny aktivity – střílení z luku, ochutnávka sladkýho nebo třeba stezka po indiánských šipkách. Nechyběly světýlka, lapače snů ani indiánský čelenky.

Degustace nápojů nemusí být vždy jen o víně. Je možný vybrat třeba i degustace něčeho tvrdšího jako je rum, whiskey nebo různé drinky. Z vlastní zkušenosti můžeme doporučit koktejlové nebo rumové degustace od Radka, který je opravdový profík a ví o tom snad všechno! Co se týče jídla, vyberte to co má nevěsta nejradši. Jestli už máte téma svatby vymyšlený, klidně ji překvapte a degustaci vyberte podle tématu.

Rozlučka pro nevěstu cestovatelku

Nemusíte se držet jen u nás na rodný hroudě. Určitě nám všichni potvrdíte, že odjet na chvíli za hranice, je skvělej způsob, jak nechat všechny starosti za sebou. Pokud je vaše nevěsta cestovatelka tělem i duší, zkuste zvážit nějaký eurovíkend (třeba Budapešť vychází na pár šlupek). 

Pokud to ale nevěstu netáhne úplně moc na poznávačky měst, co zkusit rovnou takový víkend v Chorvatsku na lodi, nebo párty na Ibize? Tyhle varianty nám nepřijdou vůbec špatný. Pokud je rozlučka se svobodou jako překvapení pro nevěstu, jde to krásně doplnit různými kvízy nebo hádankami kam se vlastně společně vydáte. 

Svatební agentura Praha - rozlučka se svobodou

Tradice s netradiční aktivitou

Wellness máte, výlety po okolí, degustaci taky, ale co když je to furt málo? Nevěstě můžete ale naplánovat i překvápko s aktivitou, kterou si třeba dlouho přeje, jen ji pořád odkládala (to si pak zaručeně bude pamatovat 😀). Nebojte se jít do aktivit, který na rozlučku na první pohled nepatří, ale nevěsta je má rádaTřeba pro Marťu si její bride tým připravil odpolko na wakesurfu, když tak miluje surfování a holky se mezitím stmelovaly na lodi s proseccem. Stav ideál!

Hodně netradiční ale krásný nám přijde jakékoli dobrovolničení. Pokud v daném místě probíhá nějaká akce pro dobrovolníky, nebojte se zapojit. Nemusí jít vždycky o organizovanou akci, klidně se můžete vydat do útulků a pár pejsků vzít na procházku. Může to být tak perfektní stmelovací aktivita na začátek celé akce 🙂

2 hry, který na rozlučku jednoznačně patří

Samozřejmě nesmíme zapomenout na hry, který může (i nemusí) rozlučka mít. Klasika jsou úkoly pro nevěstu. Tady můžete vymyslet i trochu odvážnější úkoly, pokud víte, že to nevěstě nebude vadit. Úkoly můžete schovat třeba do balónků nebo pod stírací losy. 

Připravit můžete i kvíz s otázkama na budoucího ženicha, na nevěstu nebo na tým družiček. Tady se můžete vyřádit a při odpovědích i skvěle pobavit. Pokud je vaše nevěsta kreativní duše, můžete ji připravit malování snoubence podle fotky v časovém limitu nebo skládáním „puzzlí“ z fotek. 

Svatební agentura Praha - rozlučka se svobodou

A co nevěstě darovat?

Stejně jako u článku o úkolech pro družičky máme nakonec pár tipů co nevěstě pořídit. Nejčastější dárek je určitě podvazek.  Proto jsme pro vás domluvili slevu u Podvazek jako vyšitý, kde najdete nádherné, ručně šité, podvazky (při objednávce použijte kód SLASKOUWF pro 10% slevu). 

Vytvořit můžete i balíček, kde bude všechno, co má nevěsta ráda. Ten můžete skvěle doplnit svíčkama, který potěší snad každou ženskou. Pro neotřelý vůně doporučujeme Moje Hygge (jejich svíčky voní krásně a navíc jsou ze sójovýho vosku – nezapomeňte na kouzelné slovo SLASKOUWF, ať to máte se slevou). 

Pokud nechcete kupovat nic materiálního, klidně se domluvte s nevěstou a darujte ji svatební make-up nebo účes u kadeřnice, kterou má vybranou (nebo vysněnou). Ať to jí (i třeba vám) v den D sluší! 

Rada pro plánovače rozluček na závěr

Holky, hlavně nezapomeňte na to, že tenhle den (víkend) si máte všechny parádně užít a bavit se! Využijte to jako parádní příležitost dopřát nevěstě vysněnej den a vzájemně se trochu víc poznat, protože v téhle partě se možná už nesejdete.

Přejeme krásnou rozlučku!

Marti, Lucka a celý tým Wedding Factory 

Mohlo by Vás dále zajímat